Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 augusti 2021 | 17:35

”Snake Eyes” riskerar att bli utan svensk biopremiär

Actionfilmen med Henry Golding blev just av med sitt premiärdatum.
”Snake Eyes: G.I. Joe Origins” kommer inte att få svensk biopremiär den 20 augusti, så som det var tänkt.

Det är i skrivande stund oklart om actionfilmen överhuvdtaget kommer att visas på bio, eller om den går direkt till digitala tjänster senare i höst. Distributören UIP meddelar MovieZine att ”releasen har skjutits upp”, medan Filmstadens hemsida skriver att ”filmen utgår och kommer inte att visas på Filmstadens biografer”.

En orsak till detta kan vara svaga biointäkter i USA. "Snake Eyes" gick upp på amerikanska biodukar 23 juli och har hittills endast spelat in 33 miljoner dollar (filmens budget tros ligga runt 100 miljoner dollar). Den pågående pandemin är fortfarande filmvärldens stora skurk, och få filmer - om några - har några fantastiska publikresultat att visa upp.
 
 
Med andra ord, tråkiga nyheter om du ville se Henry Golding iklä sig rollen som den ikoniske G.I. Joe-karaktären på vita duken. Inte heller ser det ljust ut för en fortsättning på G.I. Joe-franchisen efter denna reboot - men förhoppningsvis hittar den sin publik på streaming.
 
Publikens betyg på Rotten Tomatoes visar iallafall på nöjda biobesökare: 74% procent har gillat filmen, jämfört med bara 38% av kritikerna.
| 9 augusti 2021 17:35 |