Film

Skribent

MovieZine

22 september 2020 | 21:00

Smygtitta på den nya svenska Star Wars-trailern

Efter George Lucas och J.J. Abrams är det dags för en ny generation Star Wars-regissörer att ta vid.
Det är antagligen ett av de mest omfattande filmprojekten till dags dato i Sverige, åtminstone om man ser till antalet inblandade mellanstadieklasser och inte minst nivån av hängivelse till Star Wars. Bakom projektet står Klubben på Kristinebergsskolan.  
 
- Det var ett projekt som var drygt ett halvår långt och involverade väldigt många på mellanstadiets verksamhet, förklarar Katarina Mörk som är en av projektledarna.
 
Filmkreatörerna, som valt att vara anonyma, har sett projektet som en kreativ hyllning till det arv som George Lucas lämnat bakom sig. Hittills har en exklusiv skara fått se Star Wars-filmen i sin helhet men trots begränsningarna har MovieZine lyckats lägga händerna på trailern.   
 
 
Mottagandet har varit mer än positivt om man ska tro vår egen filmskribent Daniel S. Ogalde.  
 
- Nytänkande men ändå troget originalet. Det här är uppföljaren vi hade velat se. J.J. Abrams släng dig i väggen liksom, säger han om den nya Star Wars-filmen. 
  
Om det blir en svensk premiär för filmen i sin helhet återstår att se men efter det positiva mottagandet planerar Kristinebergsskolan ytterligare en Star Wars-film i svensk regi. 
| 22 september 2020 21:00 |