Spel

Skribent

Andréas Göransson

16 februari 2018 | 15:00

Smekmånaden över för ”PUBG” – tappar miljontals spelare

Braksuccén ”Playerunknown's Battlegrounds” har nått sin peak. Nu söker sig spelarna till andra titlar.
”Playerunknown's Battlegrounds” har sedan sin release på pc och Xbox One varit ett segertåg utan dess like. Dess Battle Royale-liknande upplägg har lockat miljontals spelare, inklusive undertecknad, trots att det varit långt ifrån färdigt, utvecklingsmässigt.
 
Men säg den framgång som varar för evigt. Gameinformer rapporterar att spelet för första gången under sin livstid upplever ett enormt tapp med spelare. Det är specifikt pc-versionen som spelarna flyr ifrån, skriver sajten om hänvisar till Steamdb:s databas.
 
Och det är väl egentligen inte särskilt konstigt. ”Playerunknown's Battlegrounds” nådde nyligen 30 miljoner sålda exemplar och tre miljoner aktiva spelare, Xbox One-versionen exkluderad. Förr eller senare kommer spelare att tröttna och leta sig vidare till andra spel som närmaste konkurrenten ”Fortnite: Battle Royale”.
 
Dessutom är ”Playerunknown's Battlegrounds” fortfarande förhållandevis trasigt och dras med serverproblem, bilduppdatering som lever sitt eget liv och en grafik som med handen på hjärtat inte är den bästa.
 
Spelet har i skrivande stund runt 1,7 miljoner aktiva spelare. Utvecklarna bakom spelet har lovat att fortsätta sina kontinuerliga uppdateringar för att tillföra nya kartor och göra upplevelsen stabil. Kanske kommer det att öka spelarbasen igen, kanske inte. Det återstår att se.
 
 
Spelar du ”Playerunknown's Battlegrounds” eller har du övergett spelet för andra titlar?
| 16 februari 2018 15:00 |