Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

22 oktober 2023 | 09:00

Regissören bakom nya "Sleepy Hollow": "Jag undviker Tim Burtons film"

Tim Burtons moderna klassiker "Sleepy Hollow" är enormt uppskattad. Men det betyder inte att skaparen av en ny film baserad på samma legend kommer kolla på den.
Lindsey Beer är regissören och manusförfattaren bakom “Jurtjyrkogårdens” prequel, “Blodslinjer”, som närmar sig svensk premiär. Redan för ett och ett halvt år sedan blev det klart att hon skulle göra sin egen nyversion av legenden om Sleepy Hollow, en berättelse som filmatiserats flera gånger tidigare. Den mest kända versionen bör vara Tim Burtons “Sleepy Hollow”, där Johnny Depp leder gardet som poliskonstapeln Ichabod Crane.
 
Som barn älskade hon filmen och såg om den många gånger, men det har inte varit aktuellt att friska upp minnet i vuxen ålder. Det berättar Lindsey Beer i en intervju med The Wrap.
 
- Varje gång jag gör en filmversion av något som filmatiserats tidigare, undviker jag att kolla om på fllmerna. Det gjorde jag inte med “Jurtjyrkogården” heller. Jag läser bara om böckerna, flera gånger.
 
Å andra sidan skulle hon ändå inte behöva se om den mest kända filmatiseringen, för att minnas.
 
- Jag älskade Tim Burtons film så mycket som barn. Jag tittade om och om igen. Och den historiens stöttepelare - romansen, spöklikheten, atmosfären - bor mitt hjärta. Jag behöver inte se om för att ha koll på det.  
 
Inspirationen till sin “Sleepy Hollow” har Lindsey Beer istället hittat ute i verkligheten.
 
- Jag har djupdykt i Hudson Valleys historia, den huvudlöse ryttarens ursprung. Jag har också gjort en hel del visuell research om eran och området. 
 
“Pet Sematary: Bloodlines” har premiär på vod-tjänster (som SF Anytime) i morgon, den 23 oktober. Beers “Sleepy Hollow” har premiär en annan gång.
 
| 22 oktober 2023 09:00 |