Serie

Skribent

Patrik Jonsson

26 juli 2012 | 20:01

"Sleepy Hollow" blir TV-serie

I veckans TV-nyheter kollar vi närmare på HBO:s komediserie "Hello Ladies" och Starz vampyrserie "Vlad Dracula".

Hej på er alla serieälskande (/missbrukande?) vänner, det har hänt ganska så mycket under den gångna veckan så det är väl lika bra att jag kör igång med detsamma!

Min absoluta favoritfilm signerad Tim Burton ska nu bli TV-serie, nämligen "Sleepy Hollow". Manuset snurrade runt hos olika TV-kanaler i slutet av den förra veckan och slutligen så var det Fox som slog till och snodde åt sig projektet. Bakom det hela ligger parhästarna Alex Kurtzman & Roberto Orci ("Fringe") och det blir Len Wiseman ("Live Free or Die Hard ") som kommer att stå för själva regin.

Inte ett sådant pjåkigt gäng ifall ni frågar mig och serien kommer dessutom inte att bli en direkt rip-off av själva filmen, utan den kommer främst att bli en nutida tappning på romanen "The Legend of Sleepy Hollow" av Washington Irving. Enligt utsago så kommer vi, korfattat, att få följa Ichabod Crane som slår sig ihop med Sleepy Hollow:s kvinnliga sheriff för att lösa mysterier i staden där kampen mellan gott och ont utkämpas sedan urminnes tider. Kan väl även tillägga att då Fox tilltog sig rättigheterna till denna så band de sig också till att spela in minst ett pilotavsnitt.

HBO har plockat upp komediserien "Hello Ladies" som är skriven och skapad av Stephen Merchant. Merchant ska även regissera och spela huvudrollen så jag vågar nog påstå att den här serien verkligen kommer att bli hans egen. "Hello Ladies" ska kretsa kring en ganska så tafatt engelsman (Merchant) som är på jakt efter kärleken i sitt liv i Los Angeles. Problemet är bara att han är hälften så charmig som han själv tror att han är och dessutom dubbelt så desperat. Denne man kommer vi alltså att få följa då han sedermera ska försöka sig på att infiltrera den vackra och glamorösa världen där det visar sig att ingen är något vidare värst benägen att släppa in honom.

Lee Eisenberg & Gene Stupnitsky ("The Office") kommer att producera pilotavsnittet som beräknas att vara inspelat och klart innan årets slut. HBO+Merchant? ja jag är på! Vem vet, kanske det dessutom även öppnar upp för en gästroll åt gode vännen Gervais?

Någon som kommer ihåg BBC:s gamla kultserie "Blake:s 7", ett sci/fi-äventyr som var vida känt och populärt över i stort sett hela Europa på 80-talet? För min del så ringer väl några gamla rostiga klockor, men hursomhelst så ska vi nu alla bli påminda om denna serie då en ny version av den är på gång.
Manuset, som är skrivet av Joe Pokaski ("Heroes", "CSI"), har nu i veckan cirkulerat runt bland de amerikanska kanalerna och snart nog så lär vi väl få veta vilken kanal som gått vinnande ur striden.
Klart är det dock att Martin Campbell ("Casino Royal") kommer att stå för regin. "Blake:s 7" beskrevs då det begav sig som en "The Dirty Dozen" i yttre rymden, för serien handlade nämligen om en grupp dömda brottslingar som skickades ut i rymden på diverse livsfarliga uppdrag och precis som i filmen "The Dirty Dozen" så benådades de ifall de klarade av uppdraget, ja dvs om de nu överhuvudtaget överlevde.

"True Blood" och "The Vampire Diaries" rullar för fulla muggar och Starz har "Vlad Dracula" under utveckling, men trots detta så tycker NBC tydligen inte att det räcker med vampyrserier. Kanalen har nämligen beställt 10 avsnitt av en serie kallad rätt och slätt för "Dracula", denna gång så behövdes inte ens en testpilot, tanken är väl att vampyrer alltid går hem hos tittarna. "Dracula" kommer att utspela sig under 1890-talet i London och Jonathan Rhys Meyers ("The Tudors") har fått huvudrollen som en vampyr (förmodligen Dracula himself) vars huvudsyfte är att hämnas på dem som förstört hans liv. Vampyrtrenden verkar sannerligen vara svår att ta kål på, skicka mig träpålen och vigvattnet tack!

Di Bonaventura Pictures, som nyligen fick sin serie "Zero Hour" förverkligad hos ABC, vill nu göra en adaption på Ben H. Winters nyligen utgivna roman "The Last Policeman". Romanen, som är den första i en blivande trilogi, fokuserar på ett slags mysterium som utspelar sig i randen av en apokalyps. I och med att detta ännu är i ett sådant pass tidigt stadium så finns det ingen kanal kopplad till projektet, men de ska enligt rykten ha siktet inställt på kabelkanalerna.

Aaron Sorkin har sparkat samtliga manusförfattare (han har alltså personal som skriver åt honom...) till HBO:s "The Newsroom", ja förutom hans f.d. flickvän Corinne Kinsbury. Kan ändå förstå honom lite här för "The Newsroom" gillade jag inte alls, men frågan är väl om han inte gör det ganska så lätt för sig genom att skylla på alla andra, ja och hur bra hans ex egentligen är på att skriva? Serien har fått ganska så stark kritik vad det gäller själva manuset och dialogerna, detta månne väl vara summan av detta då. Hursomhelst så är ju serien ändå tilldelad en andra säsong, men för min del så kunde de lika gärna lägga ned den och bjuda på något annat istället.

MTV har en ny skräckthrillerserie i startgroparna, "The Experiment" heter den och kommer från producenten av "Paranormal Activity", Jason Blum. Några större detaljer kring handlingen har ännu inte offentliggjorts, men serien ska vara uppbyggd på det här, numer trendiga, "found-footage" konceptet. Ja vad ska man säga? Uppenbarligen så missade MTV "The River" och dess "framgångar"...

Den femte och avslutande säsongen av "Fringe" som går av stapeln nu i höst på Fox kanske ändå inte blir det sista vi hör från serien. En eventuell film kan nämligen vara i görningen, i alla fall så hintade delar av casten (John Noble & Joshua Jackson) om detta under Comic-Con den förrförra helgen. Vi har så klart hört detta om många serier de senaste åren; "24", "Heroes", "Lost", "Sopranos" och "Prison Break" bara för att nämna några och ännu så länge så har filmerna lyst med sin frånvaro, både på gott och ont. Vem vet, kanske "Fringe" kan bryta trenden?

Lifetime har nu gett grönt ljus för ett pilotavsnitt av Renee Zellwegers dramaserie "Cinnamon Girl" som ska utspela sig i musikens och filmens värld i Los Angeles under slutet av 60-talet/början av 70-talet. Serien ska främst fokusera på fyra tjejer som växer upp i en tid då politiken, musiken, konsten och sexualiteten revolutionerade. Zellwegger har skapat serien tillsammans med Anthony Tambakis ("Warrior") och han kommer även att stå som producent.

Nyheter i korthet;

Jennifer Jason Leigh har fått en roll i den andra säsongen av ABC:s "Revenge".

Kurt Sutter har tankar på att göra en prequel-serie till "Sons of Anarchy", men vi som följer serien behöver dock inte oroa oss för att den i så fall försvinner. "Sons of Anarchy" kommer tillbaka i höst (tisdagen den 11:e september på FX) och den är dessutom förnyad till ytterligare en säsong ännu nästa höst, dvs hösten 2013.

Enligt Dick Wolf så kommer inte NBC:s kommande brandmannadrama "Chicago Fire" att bli någon procedural utan däremot något av en följetångsserie.

Laurence Fishburne kan få rollen som Jack Crawford i NBC:s kommande thrillerserie "Hannibal" som har premiär till våren. Ja och Adam Baldwin kommer till hösten att bli den nye ledaren för enheten i "Law & Order: SVU".

Tydligen så är inte Fox ensamma om att ha ett "Sleepy Hollow"-projekt på gång då det ryktas om att även CW har det, ja här är det ju ingen tvekan om vilken av serierna jag skulle välja att titta på, CW:s utbud har jag nämligen aldrig klarat av.

VH1, av alla kanaler, har gett grönt ljust till en dramaserie kallad "Bounce".

Mark Strong som spelade huvudrollen i den engelska miniserien "Low Winter Sun" från 2006 kan komma att reprisera sin roll då AMC nu gör en egen adaption på serien.

MTV har förnyat serien "Awkward" och därmed gett den en tredje säsong.

Ken Leung ("Lost") och Emmy-vinnaren Margo Martindale ("Justified") har båda fått roller i den kommande säsongen av "Person of Interest" som drar igång nu i höst.

Enligt rykten så har Dan Harmon, som blev tvungen att lämna sitt flaggskepp "Community" i våras, en ny komediserie på gång hos Fox.

Apropå Fox så kommer kanalen att sända "The Short-Com Comedy Hour" nästa sommar och detta innebär alltså en timme fylld av fyra korta komediserier på 12 minuter vardera. Förmodligen så är dessa små serier överblivna smulor från pilotbordet.

Ja och så avslöjades ju årets Emmy-nomineringarna förra torsdagen, inte för att jag personligen bryr mig speciellt mycket om just Emmygalan, men ändå, här har ni en länk till de nominerade. Emmygalan går av stapeln den 23:e september.

Rätt så trist läsning då jag tycker att de, som vanligt, har ignorerat massor med serier och prestationer, men här prioriteras det ju på ungefär samma förutsägbara sätt som på Oscarsgalan så inte är jag förvånad. Det finns dock några ljusglimtar så klart. Med just denna halvtrista och förutsägbara läsning så lämnar jag er för denna vecka, men vi hörs snart igen!

| 26 juli 2012 20:01 |