Film

Skribent

EvaEpic

13 mars 2012 | 18:01

Skruvad skräckfilm hyllas

"The Cabin in the Woods" hade nyligen premiär under filmfestivalen SXSW, och lovordas av de amerikanska filmkritikerna.

Filmen är regisserad av Drew Goddard ("Buffy - Vampyrdödaren") och skriven av Joss Whedon som är aktuell med den efterlängtade superhjältefilmen "The Avengers". Tillsammans har de skapat en film som har fått de amerikanska krititerna att jubla.

Handlingen är inte så värst annorlunda från vad man har sett tidigare: Ett par ungdomar åker ut till en stuga i skogen för att göra det som ungdomar gör. Men de upptäcker snart sanningen bakom stugans historia. Men en sak skiljer sig från andra skräckisar, filmen är samtidigt en stor hyllning till genren från de sanna skräckälskarna Goddard och Whedon:

- Drew och jag har ingen artistisk integritet. Vi har också byggt upp filmvärlden i våra huvuden att vi ofta tänker "skulle det inte vara häftigt om vi gör såhär...". Det finns definitivt mer att hämta i historien, men just nu är vi fixerade vid att folk ska gilla den och betala för att se filmen, säger Whedon till Joblo.

De amerikanska kritikerna tycker att filmen är inget mindre än "perfektion" och "en utav de coolaste filmerna på länge". Enligt Wired är filmen obeskrivbar och man ska inte ens försöka lista ut vad som kommer att hända.

Vi får väl se hur väl de svenska kritikerna tar emot denna skruvade stug-historia.  "The Cabin in the Woods" har biopremiär den 13 april.

| 13 mars 2012 18:01 |