Film

Skribent

Alexander Kardelo

31 augusti 2015 | 10:15

Skräckstjärnorna minns Wes Craven

Filmvärldens kondoleanser på Twitter: ”Det är en sorgens dag på Elm Street”.
Skräckvärlden sörjer en stor filmskapare, samt en vän och mentor. Efter nyheten om Wes Cravens död fylldes Twitter av minnen och hälsningar från skådespelare ur filmer som "Terror på Elm Street" och "Scream".

Robert Englund - ”RIP Wes Craven, min regissör, min vän. En briljant, vänlig, snäll och väldigt rolig man. Det är en sorgens dag på Elm Street och överallt, jag kommer sakna honom.”

Courteney Cox - ”Idag har världen förlorat en stor man, min vän och mentor, Wes Craven. Mitt hjärta går ut till hans familj.”

Jamie Kennedy - ”Jag skulle inte ha en karriär om det inte vore för Wes Craven. Tack för att du trodde på mig och gav mig en chans.”

Skeet Ulrich - ”Så ledsen att höra om Wes. En otrolig man på och utanför inspelningen, en stor begåvning. Han kommer saknas av många…”

Rose McGowan - ”Tack för att du var den snällaste mannen, och en av de smartaste jag känt. Snälla, säg att det finns en plot twist.”

Sarah Michelle Gellar - ”Jag hade förmånen att jobba med Wes Craven, en av de vänligaste själarna, som gjorde fantastiska rysare.”

Även flera skräckregissörer har uttryckt sin sorg i sociala medier:

John Carpenter - ”Min vän Wes lämnade oss alltför tidigt. Han var en regissör av den gamla skolan. Jag är förkrossad. Wes var en fantastisk vän, en fin regissör och en god man. Vilken förlust.”

Kevin Smith - ”Han regisserade mig i ”Scream 3” och jag honom i ”Jay & Silent Bob”. Fare thee well horror-Gretzky Wes Craven. Begåvad, bra kille”.

Scott Derrickson citerade Cravens egna ord om skräck: ”Det ger oss ett sätt att tänka rationellt kring våra rädslor. Skräckfilmer skapar inte rädsla, de släpper ut den.”

Hur kommer du minnas Wes Craven? Kommentera nedan.
| 31 augusti 2015 10:15 |