Film

Skribent

Viktor Eriksson

21 mars 2024 | 22:00

Skräckfilmsregissörerna förklarar användningen av AI-konst i sin film

Nya “Late Night With the Devil” har kritiserats av tittare som säger att de inte kan njuta av filmen eftersom den använder sig av AI-genererade bilder.
Generativ AI har blivit en minst sagt het potatis i filmvärlden. I det senaste har flera filmfans uttryckt sin besvikelse online över att den kommande skräckfilmen “Late Night With the Devil” använder sig av bilder som genererats fram med AI.
 
Bland annat skriver Letterboxd-användaren “based gizmo” att AI-konsten i filmen gör att hen “Inte kan njuta av de fantastiska rollinsatserna eller det smarta slutet.”
 
Filmens regissörer och manusförfattare, Cameron och Colin Cairnes, har nu släppt ett officiellt uttalande till Variety där de förklarar hur AI använts i filmen. Uttalandet lyder: 
 
“I samarbete med vårt fantastiska grafik- och produktionsdesignteam, som alla arbetade outtröttligt för att ge den här filmen den 70-talsestetik vi alltid hade föreställt oss, experimenterade vi med AI för tre stillbilder som vi redigerade ytterligare och som slutligen visas som mycket korta mellanspel i filmen. Vi känner oss otroligt lyckligt lottade att ha haft en så talangfull och passionerad ensemble, besättning och produktionsteam som presterade utöver det vanliga för att hjälpa till att ge liv åt den här filmen. Vi kan knappt vänta på att alla ska få se den själva i helgen.”
 
“Late Night With the Devil” handlar om en talkshow-värd som låter kamerorna rulla under satanisk ritual. Filmens huvudroll spelas av David Dastmalchian. Det är just nu okänt när den blir tillgänglig att se i Sverige.
 
Hur känner du kring att generativ AI används i filmer?
 
| 21 mars 2024 22:00 |