Film

Skribent

Användare borttagen

16 maj 2019 | 15:00

Skräckfilm baserad på "Momo Challenge" är under utveckling

Filmen "Getaway" kommer använda det rubbade konceptet som sin premiss.
När det kommer till skräck-genren skapar Hollywood allt som kan få besökare på biograferna, även med hjälp av konspirationsteorier. Förra året släppte Screen Gems "Slender Man", som är baserad på vandringssägen om den långa, tunna karaktären med ett ansiktslöst ansikte samt onaturligt långa armar.
 
Nu är nästa konception på väg till bioduken i form av den så kallade "Momo Challenge", vilket innefattar en bild på en kvinna med en deformerad ansikte som dyker upp i videos på YouTube. Detta "skämt" är riktad mot den yngre åldersgruppen, där denna kvinna begär att dessa personer utför våldsamma samt besvärande handlingar. Medan "Momo Challenge" har bekräftats vara ett skämt, kommer den kommande skräckisen "Getaway" använda sig av idén. 
 
Deadline rapporterar filmen fokuserar på en grupp tonåringar som tillbringar sin sista sommar tillsammans innan college, där de spenderar tiden i en isolerad stuga. En av vännerna berättar historien om vandringssägen MOMO, en fågelliknande kvinna som plågar sina offer med personliga detaljer om deras liv samt våldsamma order via text och samtal. Vad som först sågs som ett bus blir istället något mer olycksbådande, där tonåringarna börjar försvinna en efter en utan någon förklaring. 
 
"Getaway" regisseras av Lilton Stewart III ("The Lost Girls") med en rollista bestående av Stef Beaton ("Between the Sheets"), Alex Brown ("Strings"), Georgie Storm Waite ("Stripped") och Rianne Senining ("Internal Realities"). Inget premiärdatum är satt just nu. 
 
Låter "Getaway" som en skräckis för dig? Vilka andra konspirationsteorier vill du se filmatiseras? Kommentera nedan!
| 16 maj 2019 15:00 |