Serie

Skribent

Alexander Kardelo

1 december 2022 | 09:30

Sköna "Tulsa King" med Stallone får ny säsong

Sylvester Stallone briljerar som småstadsgangster - och det får han fortsätta med även i säsong 2.
Det var väl ingen överraskning att Sylvester Stallones första egna tv-serie skulle få uppmärksamhet? Många av MovieZines läsare har varit nyfikna på "Tulsa King" sedan första gången vi skrev om serien, och nu när den är ute är det härligt att se att den levererar.
 
Stallone är inget annat än klockren för rollen som Dwight Manfredi, en gangster som suttit i finkan de senaste 25 åren. När han väl släpps fri, till en värld han knappt längre känner igen, blir han brutalt avvisad av sin maffiafamilj och skickad till Tulsa för att bygga ett nytt kriminellt imperium.
 
Efter bara tre avsnitt i USA (två har hittills sänts i Sverige) är tittarsuccén ett faktum.
 
Premiären på Paramount Network sågs av 3,7 miljoner tittare, vilket på något vis får Paramount att utropa den till "större än House of the Dragon" (statistik... det går ju som bekant att vrida och vända på hur man vill). Men serien ska också ha lockat rekordmånga nya abonnenter till streamingtjänsten Paramount+, enligt Collider, så bossarna var snabba med att ge grönt ljus åt säsong 2.
 
- Med kombinationen av den ojämförlige Sylvester Stallone och Taylor Sheridans mörkt komiska twist på den älskade maffiagenren har vi hittat vår senaste succé i "Tulsa King", kommenterar Paramounts streamingchef Tanya Giles.
 
 
Vi ser iallafall fram emot att följa Dwights fortsatta strapatser i Tulsas knappt befintliga undre värld i resten av säsongen. I Sverige kan du se "Tulsa King" på SkyShowtime eller Tele2 Play.
| 1 december 2022 09:30 |