Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

9 februari 2016 | 12:30

Skolan är inte slut än – ”The Magicians” får en till säsong

TV-serien som har beskrivits av många som en vuxnare ”Harry Potter”-historia hade världspremiär i december men utlovar redan en andra säsong till sin miljonpublik.
Nu står det klart att det blir en andra säsong av fantasy-serien ”The Magicians”, som i skrivandets stund har visat fyra avsnitt hittills av den första säsongen på amerikanska Syfy. Den nya säsongen får 13 avsnitt precis som den pågående och börjar sändas någon gång under 2017.

”The Magicians” är baserad på boken med samma namn skriven av Lev Grossman, som sedan den kom ut 2009 har hyllats av kritiker och vunnit en stor fan-base. Historien kretsar kring Quentin Coldwater – en fantasy-nörd som blir antagen till magiker-högskola, Brakebills College for Magical Pedagogy i New York där han upptäcker sina magiska krafter ihop med vännerna James och Julia. På så vis kan man förstå liknelsen med en vuxnare ”Harry Potter”, men samtidigt är det så mycket som skiljer dem åt. Det mest uppenbara för mig är den mer normala institutionsmiljön den utspelar sig, till skillnad från Hogwarts tinnar och torn. Och förstås den supersnabba glimt man får av en sexscen i trailern!


Enligt chefen på Syfy – Dave Howe – har serien inte bara tagits emot väl av den redan existerande fan-skaran till bok-serien, utan också vunnit nya och yngre tittare åt Syfy. Det skriver Variety.

Huvudrollen spelas av Jason Ralph som är mest känd från ”A most violent year”. Andra namn är Arjun Gupta (Penny), Summer Bishil (Margo), Stella Maeve (Julia), Olivia Taylor Dudley (Alice), Hale Appleman (Eliot), Rick Worthy (Dean Fogg) och Jade Tailor (Kady), som samtliga kommer tillbaka i Säsong 2.

Det finns gott om underlag för fortsättning då författaren Grossman har släppt sammanlagt tre böcker i serien: ”The Magicians”, ”The Magician King” och ”The Magician’s Land”.

Har du sett ”The Magicians” än?
| 9 februari 2016 12:30 |