SPEL

Skribent

David Grundström

29 maj 2017 | 21:00

Skit i "Pokemon GO", här är "Magikarp Jump"!

Nu finns nästa Pokémonbaserade mobilspel ute. Det här är "Magikarp Jump"!
Förra sommaren dominerades av Niantics promenadapp "Pokémon GO". Möjligheten att fånga de japanska monstren många i min åldersgrupp vuxit upp med ute på stan visade sig vara någonting som lockade människor från alla möjliga olika läger.
 
Under några månader kunde du inte ta mer än några steg i Stockholm utan att stöta på människor med nästan i luren på jakt efter någon sällsynt Pokémon som lurade i närheten. Även om den enorma trenden dog av ganska snabbt spelas det fortfarande av en aktiv grupp människor.
 
Nu är The Pokémon Company ute efter att ta över din smartphone på nytt med det lite mer konventionella mobilspelet "Magikarp Jump".
 
 
I "Magikarp Jump" tränar du den till synes väldigt värdelösa Pokémonarten Magikarp. En sorts fisk som i alla avseenden inte kan göra mycket mer än att "flappa runt", i väntan på att utvecklas till den mycket mäktigare havsormen Gyarados. Men i en liten by, där spelet utspelar sig, firar invånarna fiskens förmåga att hoppa - och anordnar tävlingar i vems Magikarp som kan hoppa högst!
 
Spelet i sig är designat som många andra mobilspel och är främst där för att döda din tid. Genom att mata din Magikarp med bär, och träna den en gång i halvtimmen, gör du fisken starkare och bättre på att hoppa. Efter ett tag maxar du den, och då får kämpen till slut gå i pension och spendera resten av sina dagar i din privata damm. Därefter fångar du en ny, starkare, Magikarp och börjar om - med konstant starkare generationer av fiskar.
 
Kommer det bli lika stort som "Pokémon GO"? Nej, det har jag svårt att tro. Men ett enkelt tidsfördriv som dessutom är gratis - så väldigt enkelt att dra ner och nöja sig med.
 
"Magikarp Jump" finns ute nu på Android och Ios-enheter.
| 29 maj 2017 21:00 |