Film

Skribent

Oskar Möller

14 januari 2023 | 11:00

Skinamarink är nästa skräckis som sätter hjärtat i halsgropen

Som vi tidigare rapporterat ser 2023 ser ut att bli ett riktigt vasst skräckfilmsår. M3GAN har tagit biografer med storm men redan nu spekuleras det kring att indieskräckisen "Skinamarink" är nästa stora skräckhit.
Sajten Screen Crush beskriver den kanadensiska skräckisens synopsis som att handlingen kretsar kring två små barn som vaknar upp i ett ödsligt hem där alla dörra och fönster försvunnit och alla lampor är släckta... bortsett från det högst olycksbådande skenet från tv:n.
 
Riktiga skräckälskare vet att hyperaktiva tv-apparater i nersläckt hem aldrig bådar gott för  varken barn eller vuxna och Skinamarinks trailer utlovar mycket riktigt den sortens mardrömsinjagande skräck som är knappt uthärdlig för känsliga tittare. Tänk dig "Paranormal activity" gift med de elakaste psykedeliska passagerna i "The Ring".
 
 
 
Personligen anar jag också en viss inspiration av Hideo Kojimas tokhyllade och mytomsusade demon till hans inställda skräckspel "Silent Hills" som släpptes under den kortfattade titeln "P.T." fick stående ovationer och därefter jagades bort från alla speltjänster när regissören hamnade i konflikt med Konami.
För regin står den oprövade kanadensaren Kyle Edward Ball, men trots det verkar kritikermottagandet hittills gått bra för filmen på olika amerikanska filmsajter. Den har rent av kallats för en "Blair Witch Project  för TikTok-generationen"
 
Vad tycker ni - är ni peppade på filmen eller är det helt enkelt för skruvat?
| 14 januari 2023 11:00 |