Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 oktober 2021 | 17:30

Skarsgård krävde fler nakenscener i "Dune"

Kläder är överskattat, tycker Stellan Skarsgård.
Stellan Skarsgård gillade att svassa omkring näck - om än täckt av makeup som förvandlade honom till en fet rymdbaron - under arbetet med "Dune".

Den svenske skådespelaren kände antagligen att hans skurk, Baron Harkonnen, skulle framstå mer otäck om allt fick hänga fritt. Det avslöjar filmens makeupartist Donald Mowat i en intervju med The Wrap:

- Stellan älskade att vara naken som Baronen... Vi alla höll på att skratta ihjäl oss när han bad om fler nakenscener. Han kände, och med all rätt, att Baronen skulle framstå som mer hotfull och farlig utan kläder än i någon dräkt eller rustning. Så han efterfrågade alltid mer nakenhet.
 
Svenska Oscarsduon Eva von Bahr och Love Larson jobbade med Baronens look på storfilmen. Och med sminket och en fatsuit på plats blev Stellan till en minnesvärd skurk i Denis Villeneuves rymdsaga. Men det krävde också minst 4-5 timmar och lika många makeupartister, varje dag, minns Mowat.

- Och det var när Baronen var påklädd. Naken behövde han sju timmar. Det gör stor skillnad på en dag, men det var det värt.

"Dune" och en naken Stellan Skarsgård kan just nu ses på bio. Den 1 november släpps "Dune" på streaming på HBO Max.
| 26 oktober 2021 17:30 |