Film

Skribent

Alexander Dunerfors

15 oktober 2013 | 11:01

Skarsgård kan ta över i "Fifty Shades of Grey"

Alexander Skarsgård nämns som en potentiell ersättare efter Charlie Hunnams avhopp.

Oavsett om det var schemakrockar, fansens skepsis eller kalla fötter som fick Charlie Hunnam att hoppa av den heta filmatiseringen "Fifty Shades of Grey", finns det nu en eftertraktad roll som ska fyllas snabbt.

THR rapporterar att Alexander Skarsgård och Jamie Dornan är två starka kandidater till rollen som miljardären Christian Grey. Skarsgård har blivit ett stort namn utomlands med sin roll i vampyrserien "True Blood", Dornan är för den brittiska publiken känd från TV:s "The Fall". Oavsett vem som vinner, väntar ett stort genombrott på filmfronten. "Fifty Shades of Grey" är redan nu en av 2014 års mest omtalade filmer.

Också skådespelarna Theo James ("Divergent") och Christian Cooke ("Romeo and Juliet") dyker upp igen som möjliga val, enligt THR. Båda var med på önskelistan innan Charlie Hunnam fick rollen. 

Samtidigt passar regissören Sam Taylor-Johnson på att fila till manuset. Oscarsnominerade Patrick Marber ("Closer") har anlitats för att ge E.L. James snaskiga S/M-story en extra titt innan inspelningen börjar i november.

"Fifty Shades of Grey" får biopremiär 1 augusti 2014.

| 15 oktober 2013 11:01 |