Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

8 april 2022 | 16:20

Skaparna bekräftar efterlängtad crossover i sista "Better Call Saul"

"Breaking Bad"-fansen som har följt "Better Call Saul" genom åren har alla väntat på en viss crossover mellan serierna - och nu verkar väntan vara över.
Under fem säsonger har vi fått följa Bob Odenkirk i rollen som Jimmy McGill och sakta fått följa förvandlingen till Saul Goodman, advokaten vi alla lärde känna i "Breaking Bad". Eftersom handlingen mestadels har utspelat sig före händelserna i "Breaking Bad" så har seriens fans länge undrat om vi kommer att få se Aaron Paul eller Bryan Cranston dyka upp i rollerna som Jesse Pinkman och Walther White även i prequelserien. 
 
Och i samband med att den sista "Better Call Saul"-säsongen släpps nu under våren (andra halvan släpps i sommar) så verkar faktiskt den väntan slutligen vara över:
 
- Det vore förbannat synd om serien tog slut utan att Cranston och Paul dök upp, eller hur? Ni hörde det här först, berättar Vince Gilligan (som skapat både "Better Call Saul" och "Breaking Bad") för Variety.
 
 
Det återstår däremot att se på vilket sätt som "Better Call Saul" och "Breaking Bad" faktiskt kommer att knytas ihop. Med tanke på att vi exempelvis har fått följa Jimmy/Saul i en tidslinje som utspelat sig efter "Breaking Bad" också, så kanske det snarare är där vi borde hoppas på att få se serierna knytas ihop (Paul är ju trots allt en aning äldre nu)? Det verkar nämligen inte röra sig om en helt vanlig crossover:
 
- Dessa båda världar kommer att korsas på ett sätt som ni inte har sett förut, det kan jag garantera, kommenterar nämligen "Better Call Saul"-medskaparen Peter Gould.
 
Och även om vi nu vet med relativt stor säkerhet att Cranston och Paul kommer att dyka upp, så kan det ju både betyda att vi har en kort liten cameo att se fram emot eller att karaktärerna dyker upp i flera avsnitt.
 
 
Det första avsnittet ur den sista "Better Call Saul"-säsongen (som kommer i två omgångar) släpps hos Netflix den 18 april. Den andra och helt sista delen får premiär den 12 juli.
 
Hur tror du att man kommer att låta "Better Call Saul" och "Breaking Bad" knytas ihop under den sista säsongen nu? Kommentera gärna nedan!
| 8 april 2022 16:20 |