Serie

Skribent

MovieZine

6 oktober 2020 | 16:00

Skaparna av "The Rain" gör den nya danska originalserien "Nissar"

Netflix nästa nordiska satsning beskrivs som "en julberättelse för familjer med skräck och övernaturlig twist".
Idag presenterar Netflix "Nissar" – en ny dansk originalserie från skaparna och de exekutiva producenterna av "The Rain". "Nissar" kommer att återskapa de verkliga och vidunderliga varelserna som inspirerat de folksägner och myter vi alla känner till.

Inspelningen av den danska serien har precis påbörjats utanför Köpenhamn. I rollerna syns bland andra Ann Eleonora Jørgensen ("Herrens vägar"), Rasmus Hammerich ("A Horrible Woman"), Peder Thomas Pedersen ("Advokaten"), Lila Nobel ("The Rain") och Lukas Løkken ("The Rain").

I hopp om att hitta tillbaka till varandra över jul, reser en familj på fyra till en avlägsen ö i den danska skärgården. Familjen upptäcker snart att ön är kontrollerad av medlemmar ur ett religiöst samhälle, som lever sida vid sida med varelser från skogen som visar sig vara nissar – de verkliga och vidunderliga varelser som inspirerat de folksägner och myter vi alla känner till. När flickan i familjen hittar och tar hem en liten nisse råkar hon oavsiktligt störa balansen på ön, och de alla slängs in i en kamp på liv och död präglad av tro, familj och ren överlevnad.

- Med vår nya Netflix-serie "Nissar" fortsätter vi det starka partnerskap som vi har byggt upp med Netflix. "Nissar" är en skräckserie som utspelar sig i juletid och utforskar frågan, "Vad skulle hända om Nissar var verkliga och farliga?". Återigen visar Netflix att de vågar när andra inte gör det. Vi berömmer Netflix för att de öppnar dörrar för nya genrer som vi tidigare inte har haft råd att utveckla och producera på vår lokala marknad, kommenterar Peter Bose, CEO & Producent på Miso Film.
 
"Nissar" kommer att bestå av sex avsnitt och utspelas i Danmark. Serien är baserad på en idé av Jannik Tai Mosholt och Christian Potalivo ("The Rain")
| 6 oktober 2020 16:00 |