Film

Skribent

MovieZine

8 augusti 2022 | 22:00

Skådespelerskan Olivia Newton-John har dött - blev 73 år

Slog igenom i rollen som Sandy i musikalen "Grease" från 1978.
Det är en sorgens dag för alla "Grease"-älskare runt om i världen. CNN rapporterar att sångerskan och skådespelerskan Olivia Newton-John, för många känd som Sandy, har dött. Hon blev 73 år gammal.
 
Newton-John slog igenom som popstjärna och blev en av 70-talets största australienska artister. Hon filmdebuterade redan i komedin "Toomorrow" (1970), men den kämpiga produktionen gjorde att hon nästan lämnade skådespeleriet för gott. Lyckligtvis övertalades hon tillbaka för den kvinnliga huvudrollen i musikalen "Grease" som parade ihop henne med John Travolta. Succén var given och filmen blev en av 1978 års mest inkomstbringande.
 
 
Filmrollerna på hennes cv är få, men där hittas också fantasy-musikalen "Xanadu", en ökänd flopp från 1980, och romantiska "Two of a Kind" (1983) som återförenade henne med Travolta. Hennes senaste skådespelargig blev gästspel i "Sharknado 5" (2017) och i komedin "The Very Excellent Mr Dundee" (2020).
 
Sedan hon fick diagnosen bröstcancer under tidiga 1990-talet har Olivia Newton-John varit en talesperson för cancerforskning. Hösten 2018 berättade hon att hennes cancer hade kommit tillbaka för tredje gången.
 
"Dame Olivia Newton-John gick bort fridfullt i sitt hem i Södra Kalifornien i morse, omgiven av familj och vänner. Olivia har varit en symbol av triumf och hopp för över 30 år då hon delat med sig av sin resa med bröstcancer", skriver maken John Easterling på stjärnans Instagram.
 
Se en av de sista intervjuerna med Olivia Newton-John här:
 
| 8 augusti 2022 22:00 |