Film

Skribent

Erika Jarhed

3 februari 2023 | 11:15

Flera skådespelare klara för biopic-filmen om Bob Marley

Mindre än ett år kvar till premiären av filmen om Bob Marley, och nu har fler skådespelare kommit ombord.
Fler skådespelare har anslutit till kommande filmen om Bob Marley som produceras av Paramount Pictures. Huvudrollen har tidigare gått till Kingsley Ben-Adir, en brittisk skådespelare som har varit med i filmen "One Night in Miami" (2020) som Malcolm X och även medverkat i "World War Z" (2013) och "King Arthur: Legend of the Sword" (2017).
 
Rollen som Bob Marleys fru Rita har gått till Lashana Lynch som bland annat har varit med i James Bond filmen "No Time to Die" (2021).
 
Nu meddelar Deadline att även fler skådespelare har tillkommit till casten - Tosin Cole, Michael Gandolfini, Nadine Marshall, James Norton och Anthony Welsh. Exakt vilka roller de ska spela har inte tillkännagivits.
 
 
Filmen kommer att regisseras av Reinaldo Marcus Green som tidigare har regisserat "King Richard", som bland annat nominerades till flertalet Oscars förra året. Som vi nog alla vet vann Will Smith priset för bästa skådespelare för filmen, även fast det kanske inte är det första vi minns när vi tänker på honom och Oscarsgalan...
 
Bob Marley dog i cancer vid 36 årsålder 1981, men hann under sin korta livstid leverera flera hits och introducerade många generationer för reagge-musik, med låtar som "No Woman, No Cry", "Get Up, Stand Up" och "Could You Be Loved".
 
Filmen om Bob Morley, som ännu inte har någon officiell titel, har premiär 12 januari 2024.  Nedräkningen kan börja!
| 3 februari 2023 11:15 |