Skribent

Alexander Dunerfors

29 oktober 2013 | 10:01

Sju nya roller för Noomi Rapace

Spelar identiska systrar i Tommy Wirkolas framtidsvision "What Happened to Monday?".

Flitiga Noomi Rapace har skrivit på för inte en, utan sju nya roller. Hon kommer att spela sju systrar i en ny science fiction-film som regisseras av Tommy Wirkola.

"What Happened to Monday?" utspelar sig i en framtidsvärld där överbefolkningen är ett stort problem. Man har infört en strikt policy om att varje familj bara får skaffa ett barn, så sjulingarna måste splittras och leva separata liv, gömda undan regeringen. Men när en av systrarna försvinner är det upp till de andra att samarbeta för att hitta henne.

- Rollen skrevs först för en man, men jag insåg hur komplext det skulle bli för en skådespelare att tackla sju roller. Och när jag träffade Noomi visste jag att hon var helt rätt för rollen, säger regissören till Hollywood Reporter.

Det ska bli spännande att se hur man gör för att skilja så många identiska karaktärer åt. Vi hoppas åtminstone en av tjejerna kan ha en liten draktatuering, som en blinkning åt den skandinaviska publiken?

Wirkola har senast "Hansel & Gretel: Witch Hunters" och jobbar för närvarande på "Död snö 2". Manuset till "What Happened to Monday?" låg tidigare på "Huvudjägarna"-regissören Morten Tyldums bord.

Noomi Rapace har haft otur med sitt val av Hollywoodroller på sistone. Hennes senaste thrillers, "Passion" och "Dead Man Down", sågades och gick direkt till DVD i Sverige. Hon avslutade nyss inspelningen av Daniel Espinosas "Child 44".

| 29 oktober 2013 10:01 |