Film

Skribent

Tobias Andersson

30 maj 2023 | 19:01

Blodiga nazistslakten fortsätter när "Sisu" får uppföljare

Den finska guldgrävaren förväntas återvända för att ännu en gång ta kål på samvetslösa nazister.
Vi har inte sett det sista av den tystlåtne gruvarbetaren som på löpande band totalslaktade de nazistpatrask som ställde sig i vägen för honom och hans guld. Den finska (och extremt brutala) indierullen ”Sisu” hade premiär i våras och gick hem hos biopubliken. Nu verkar det som att massakern är långt ifrån över då det vankas en uppföljare till den galet, härliga Tarantino-inspirerande våldsfesten.
 
Filmskaparen Jalmari Helander, tidigare känd för ”Big Game”, har koll på hur hans blodiga historia om guldgrävaren Aatami Korpi ska fortsätta.
 
– Jag har en idé om vad som ska hända härnäst. Det var en utmaning att skriva då jag inte vet om guldet kommer göra honom lycklig. Något som skulle vara intressant att se är vad som händer när han har alla pengar i världen eftersom jag är säker på att det inte kommer göra honom lycklig. Sedan kanske någon behöver hans färdigheter, vi får se, sa Helander i en kommentar till Gamesradar.
 
Nazisterna går till attack mot guldgrävaren Aatami Korpi, något de sent ska glömma.
 
Finska actionkomedin ”Sisu” visade sig vara ett riktigt guldkorn för den som gillar splatter och underhållningsvåld. Den kan mycket väl vara den galnaste tolkningen av andra världskriget sedan Tarantinos ”Inglourious Basterds”.
 
”Det är inte djupt men det är hårt, och fans av genren blir knappast besvikna”, skriver MovieZines recensent Fredrik Adolvsson i sin recension och gav ”Sisu” 4/5.
 
Ser du fram emot att återigen få se nazister få stryk i en kommande uppföljare?
| 30 maj 2023 19:01 |