Film

Skribent

MovieZine

24 maj 2017 | 15:30

Sista trailern till Luc Bessons "Valerian" har landat - och wow!

Sommarens snyggaste film? Det spektakulära rymdäventyret "Valerian and the City of a Thousand Planets" kommer på bio 2 augusti.
Det är ruggigt detaljrika världar, fantastiska varelser och påkostade specialeffekter som väntar i Luc Bessons nya sci-fi.
 
Regissören dyker helhjärtat in i genren som han nosade på med ”Det femte elementet”, och ger oss ett rymdäventyr som på sina håll påminner både om ”Avatar”, ”Ender’s Game” och ”Blade Runner”. Åtminstone enligt den senaste trailern. Kolla in:
 
 
Under det 28:e århundradet bildar Valerian (Dane DeHaan) och Laureline (Cara Delevingne) ett team specialagenter med ansvar att behålla ordningen i universums mänskliga territorium. På order från försvarsministern ger sig de två ut på ett uppdrag till den makalösa staden Alpha – en ständigt växande metropol där varelser från hela universum i hundratals år har förenats för att dela kunskap, intelligens och kultur med varandra.

I kärnan av Alpha finns ett mysterium, en mörk kraft som hotar den fredliga tillvaron i de tusen planeternas stad, och Valerian och Laureline måste göra allt för att identifiera det förgörande hotet och inte bara skydda Alpha, utan även garantera universums framtid.
 

Läs också: MovieZines guide till sommarens biofilmer

 
"Valerian and the City of a Thousand Planets" får svensk biopremiär den 2 augusti.
| 24 maj 2017 15:30 |