Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

11 februari 2022 | 11:45

Sista säsongen av "Better Call Saul" börjar sändas i april

Eftersom att säsongen delats upp i två delar får vi däremot vänta en liten stund till på de allra sista avsnitten, som börjar sändas i mitten av juli.
Variety rapporterar att AMC kommer att börja sända den första halvan av den sista "Better Call Saul"-säsongen den 18 april, som kommer att bestå av totalt sju avsnitt. Men väntan på avslutningen och de allra sista avsnitten dröjer lyckligtvis inte allt för länge... för redan den 11 juli återvänder serien med sina sex sista avsnitt. AMC bekräftade samtidigt att man även kommer att sända den animerade spinoffserien “Slippin’ Jimmy”, bestående av sex avsnitt under våren. 
 
Många tv-tittare håller "Breaking Bad" som en av tv-historiens bästa tv-serier och "Better Call Saul" är spinnoffserien som följer karaktären Jimmy "Saul Goodman" McGill, spelad av Bob Odenkirk. För egen del håller jag däremot "Better Call Saul" som personlig favorit. Den sista säsongen kommer nu slutligen att knyta ihop de båda serierna, eftersom vi fram tills nu framför allt har fått följa hur Jimmy utvecklades till den Saul Goodman vi fick lära känna i originalserien.
 
Rhea Seehorn och Bob Odenkirk i "Better Call Saul".
 
Den populära "Better Call Saul"-karaktären Kim Wexler (spelad av Rhea Seehorn), central för Jimmys utveckling, dök däremot aldrig upp i "Breaking Bad". Många av seriens fans ser nu därför med spänning fram emot att få veta vad som egentligen hände med Kim. "Better Call Saul" har också visat vissa korta scener från Jimmys liv efter händelserna i slutet av "Breaking Bad", så det återstår även att se om vi kan tänkas få se serien knytas ihop med långfilmen "El Camino: A Breaking Bad Movie" på något sätt.
 
Finalavsnittet av den femte säsongen sändes den 20 april 2020, nästan exakt två år innan vi nu kommer att få ta del av fortsättningen. Produktionen drabbades inledningsvis av förseningar på grund av pandemin, men åkte på ytterligare förseningar när Bob Odenkirk fick en hjärtattack mitt under inspelningarna av den sjätte säsongen.
 
 
Här i Sverige har vi kunnat följa "Better Call Saul" via Netflix, där avsnitten tidigare har släppts dagen efter den amerikanska premiären. Det betyder därför mest sannolikt att vi kommer att kunna ta del av seriens nya avsnitt den 19 april och 12 juli här i Sverige, Netflix har däremot inte bekräftat detta officiellt ännu. Det är även oklart om “Slippin’ Jimmy” kommer att dyka upp här i Sverige redan under våren eller om det bara blir hos AMC i USA den släpps.
 

Läs också: 14 efterlängtade nya tv-serier som släpps hos Netflix under 2022

 
Kommer du att följa den sista säsongen av "Better Call Saul"? Kommentera gärna nedan!
| 11 februari 2022 11:45 |