Film

Skribent

MovieZine

15 maj 2024 | 19:30

Sista chansen! Filmen Ronny Svensson kallar "historiens bästa" lämnar SVT Play om 4 dagar

En hyllad italiensk dramakomedi från 1974 finns att streama gratis fram till söndag.
"Vi som älskade varann så mycket" är titeln på italienske mästaren Ettore Scolas varma dramakomedi, som i år firar 50 år. I rollistan finns namn som Vittorio Gassman, Nino Manfredi och Stefania Sandrelli.
 
Filmen följer tre män som slogs sida vid sida under andra världskriget, men nu i stället strider om kärleken till samma kvinna. De oskiljaktiga vännerna - sjukvårdaren Antonio, juridikstudenten Gianni och den intellektuelle Nicola - skiljs åt, men deras vägar korsas på nytt 30 år senare. Under tiden får vi se Italien som genomgår stora förändringar.
 
En bitterljuv berättelse om vänskap, kärlek och svek. Det här är tveklöst en av filmhistoriens mest älskade filmer, lika omtyckt bland tittare som filmkritiker.
 
TV4:s recensenter Ronny Svensson kallar den för "historiens bästa film" och i Aftonbladet har den listats som "en av de 10 bästa filmerna från senaste 100 åren". Jan-Olov Andersson beskriver den som "den definitiva romantiska komedin". Även Rolf Lassgård rankar den som en av sina favoritfilmer!
 
Just nu hittar du "Vi som älskade varann så mycket" på SVT Play. Men passa på, den ligger bara ute till och med söndag 19 maj!
 
| 15 maj 2024 19:30 |