Film

Skribent

MovieZine

11 februari 2024 | 20:01

Sista chansen: Vass rättegångsthriller från 1996 lämnar Netflix

Se Matthew McConaughey och Sandra Bullock kämpa för rättvisan.
Ah, 90-talet. Ett suveränt årtionde för rättegångsfilmer och domstolsdraman. Mycket har vi att tacka författaren John Grisham för, vars flera romaner har filmatiserats och stärkt genren. "Firman", "Pelikanfallet", "Klienten", "Regnmakaren"... listan är lång.
 
En av våra favoriter är "Juryn - A Time to Kill" från 1996, en tät dramathriller om rasfördomar och ett orättvist rättssystem.
 
Regissören Joel Schumacher har plockat ihop en riktigt fin ensemble, med namn som var på väg att bli riktigt stora: här ser vi Samuel L. Jackson, Matthew McConaughey och Sandra Bullock i några av sina tidigaste filmroller.
 
 
Handlingen kretsar kring en svart man i Mississippi, som står åtalad för att ha skjutit ihjäl två vita män. De hade i sin tur blivit friade för en brutal våldtäkt på hans unga dotter. En ung advokat tar sig an fallet och möter hårt motstånd i en tuff åklagare (spelad av Kevin Spacey).
 
Det här är en spännande, politisk dramathriller om moraliska frågor som saknar enkla svar. En stark rekommendation! Men passa på: "Juryn - A Time to Kill" lämnar Netflix på onsdag, 14 februari.
 
Filmen finns även att streama på Disney+ eller hyra på Viaplay Store och SF Anytime.
| 11 februari 2024 20:01 |