Film

Skribent

MovieZine

14 december 2023 | 10:00

Sista chansen: En ”makalöst söt” familjefilm lämnar Netflix om 3 dagar

Den kramgoa hjälten har blivit både barnens och vuxnas favorit.
Paul Kings fina familjefilm "Paddington" lämnar Netflix på söndag.
 
Den charmiga komedin från 2014 följer en ensam nallebjörn som anländer till London från Perus djungel. Han blir snabbt vän med en brittisk familj och får flytta in hos dem. Men stök och kaos verkar förfölja Paddington var han än går. Och en ond uppstoppare från Londons naturhistoriska museum har fått nys om den exotiska björnen och planerar att kidnappa honom.
 
I rollistan syns en rad kända namn som Sally Hawkins, Jim Broadbent, Hugh Bonneville, Julie Walters och Nicole Kidman som skurken. Filmens hjälte är dock den bedårande, CGI-animerade björnen som är hämtad ur populära barnböcker och fick här göra sin spelfilmsdebut.
 
Succén var given. "Paddington 2" är om möjligt ännu mer charmig och välgjord. Nästa år ser vi fram emot en tredje film, "Paddington in Peru".
 
"En makalöst söt historia" skrev MovieZines recensent Jonna Vanhatalo. "Detta är en fartfylld, mycket rolig och stundvis riktigt gripande film som berör och roar varenda liten por i mig. Paddington är en nalle jag vill ha hemma."
 
"Paddington" finns att streama på Netflix till och med den 17 december. Men missar du den - ingen fara. I helgen flyttar han nämligen in på SVT Play.
 
| 14 december 2023 10:00 |