Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

14 januari 2024 | 15:30

Sista chansen: Brutalt underhållningsvåld med otippad hjälte lämnar Netflix

I "Nobody" är Bob Odenkirk från "Better Call Saul" den otippade hjälten som hälper till att fylla skärmen med knytnävar, explosioner och en gnutta humor.
Bob Odenkirk var framför allt känd för sin karriär som komiker, och även om han slog igenom bland allmänheten i dramaserierna "Breaking Bad" och "Better Call Saul", var hans Saul Goodman knappast en karaktär man tänker på i "John Wick"-liknande sammanhang. Så Bobs medverkan i actiontunga "Nobody" kom som en överraskning - men visade sig bli en vädigt positiv sådan.
 
För i ”Nobody” spelar Odenkirk vad som till synes verkar vara en vanlig familjfar. Men efter att familjen i fråga hamnar i skottgluggen för en kriminell ledare, återvänder han till sitt gamla våldsamma beteende och ger sig ut på en hämndturné.
 
Vår recensent Andreas Samuelson gav "Nobody" fyra av fem och menade att: "trots en del absurda situationer och rollfigurer ändå leverera en rakryggad actionrökare som aldrig blir fånig eller flamsig. Dess fäbless för vapen är det enda som möjligen irriterar stundtals - det är trots allt de välkoreograferade slagsmålen som imponerar mest, inte minst en oförglömlig sådan på en buss. Men i övrigt är det här den mest underhållande medelålderskrisen på film sedan "American Beauty"."
 
"John Wick"-kopplingen är för övrigt ingen slump. De båda filmerna delar både manusförfattare och en regissör har den här gången satt sig i producentstolen.
 
Sista chansen att se "Nobody" på Netflix är den 17 januari. Missar du det, kan du fortfarande hyra eller köpa den på exempelvis SF Anytime, Viaplay, Google Play eller iTunes.
 
Vad tycker du om Bob Odenkirks insats i "Nobody"? Kommentera gärna nedanför.
 
 

Läs också: Actionthrillern ”Nobody” kan få uppföljare

 
| 14 januari 2024 15:30 |