Film

Skribent

MovieZine

29 januari 2024 | 20:00

Sista chansen: En suvären 90-talsthriller lämnar Netflix - "Clint Eastwood är i högform"

Den rafflande politiska thrillern "I skottlinjen" plockas bort den 31 januari.
Du har bara ett par dagar på dig att fånga en vass 90-talsthriller på Netflix. Clint Eastwoods "I skottlinjen" (1993) lämnar det svenska utbudet efter 31 januari.
 
Eastwood spelar huvudrollen som Frank Horrigan (kanske en förlängning av hans hårda Dirty Harry-karaktär?). Frank är en åldrande livvakt som en gång i tiden jobbade för John F. Kennedy - och misslyckades med att stoppa dödsskjutningen på presidenten 1963. Det gnager på hans samvete än idag.
 
När han får nys om ett planerat attentat på den sittande presidenten ser Horrigan sin chans att göra det rätta. Så börjar en kamp mot klockan, och jakten på en slug terrorist som verkar kunna anta vilken skepnad som helst.
 
Wolfgang Petersen ("Das Boot", "Air Force One") har regisserat filmen som nominerades till 3 Oscars: för Bästa biroll (John Malkovich), Bästa manus och Bästa klipp.
 
 

"John Malkovich står för den bästa prestationen" - så tycker läsarna

 
Bland MovieZines läsare har Eastwood och "I skottlinjen" många fans. Men flera skriver att en helt annan skådespelare överskuggar honom:
 
"För en gång skull var det inte min gamla favorit Clintan som stal showen, den här filmen tillhör Malkovich!" lyder en kommentar.
 
Andra håller med: "Malkovich är fantastisk här!"
 
"Precis som många har sagt så är det verkligen en av tidernas bästa prestationer."
 
"Clintan är i högform" skriver en medlem.
 
"Suverän politisk thriller med John Malkovich och Clintan i spetsen som har riktigt bra samspel tillsammans även om Malkovich står för den bästa rollprestationen i filmen."
 
"En av mina favoriter från 90-talet. Hade inte sett den på säkert 20 år, men slås av hur väl den har åldrats (...) en fantastisk politisk thriller av en typ man sällan ser nuförtiden. Och John Malkovich är magisk och stjäl varenda scen han är med i. En stabil 4/5."
 
"Det är en av de klart bästa i genren de senaste 20 åren."
 
 
"I skottlinjen" ligger kvar på Netflix till och med onsdag 31 januari. Filmen kan också hyras på Blockbuster.
| 29 januari 2024 20:00 |