Film

Skribent

MovieZine

23 maj 2024 | 18:30

Sista chansen: Riktigt bra sci-fi-action med Matt Damon lämnar Netflix 31 maj

MovieZines recensent hyllade ”bra action, genomtänkt samhällssatir och lysande skådespelare”.
Science fiction-filmen "Elysium" (2013) försvinner från svenska Netflix den 31 maj.
 
Den futuristiska historien utspelar sig år 2154 och är en dyster framtidsvision. Vår planet är överbefolkad och förstörd. De allra rikaste lever på en exklusiv, konstgjord rymdstation som kallas Elysium. Matt Damon spelar den dödssjuke Max som desperat behöver komma till Elysium, och tar sig an ett farligt uppdrag.
 
"Här finns en klok och relevant reflektering över klassamhället idag och var det kan leda till" skriver MovieZines recensent Andreas Samuelson. "Spännande, välspelad science-fiction med hjärna är man knappast bortskämd med."
 
För regin står Neill Blomkamp (känd för hyllade "District 9") och i rollistan finns det också plats för Jodie Foster, Alice Braga, Wagner Moura och Sharlto Copley.
 
Regissören själv verkar dock inte helnöjd med "Elysium". I en intervju med Uproxx två år efter premiären sa han att han "fuckade upp den lite grann".
 
- Jag kände egentligen att det inte var den rätta berättelsen. Det finns en otrolig idé där med ringen, fylld med rika människor, som svarar ovanför fattiga Jorden. Jag älskar den idén, jag hade nästan velat gå tillbaka och göra det på rätt sätt. Men jag tycker inte att jag gjorde en tillräckligt bra film, säger han.
 
| 23 maj 2024 18:30 |