Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 september 2020 | 12:00

Simpsons snackar svenska på Disney+

Har du någonsin undrat hur Homer eller Marge Simpson låter med svensk dubbning?
Animerade succén "The Simpsons" är en av titlarna som ska locka tittare till svenska Disney+. 30 tv-säsonger finns att streama plus såklart "Simpsons - Filmen" från 2007.

I långfilmen finns dock en rolig liten detalj som kan kännas ovan för "The Simpsons"-tittare: Homer, Marge, Bart och Lisa - ja, hela Springfield är dubbade till svenska.

"Simpsons - Filmen" fick nämligen svenska röster när den släpptes på bio, och vi hör bland andra Anders Byström, Gunilla Orvelius och Annica Smedius i de ikoniska rollerna. Dubbningen har också funnits med på dvd-utgåvan och andra streamingtjänster, så helt nytt är det kanske inte - men roligt för den som missat. (Och det går såklart att byta ljudspår till engelska om du inte gärna vill höra Homer sjunga "Spindelgris, spindelgris".)

Vad gäller tv-serien "The Simpsons" så dubbades den faktiskt under en kort period i början av 90-talet, när TV3 hade fått för sig att den var ett barnprogram. Tittarna protesterade och sedan dess hörs de amerikanska originalrösterna från Dan Castellaneta, Nancy Cartwright med flera.
 
Streamingtjänsten Disney+ släpptes i Sverige idag och kostar 69 kr i månaden. Läs mer om utbudet på disneyplus.com.
| 15 september 2020 12:00 |