Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 december 2017 | 09:40

Simon Stålenhags ”Passagen” blir Hollywood-film

Bröderna Russo har köpt rättigheterna till den svenska boken, som nu ska filmas av ”Det”-regissören Andy Muschietti.
Med unika och fantasi-kittlande illustrationer av svenska landskap med sci-fi-element, har Simon Stålenhags bilder blivit något av en viral succé världen över.

Den senaste boken ”Passagen” utlöste ett budkrig i Hollywood, och ska nu filmas av gänget bakom ”Captain America: Civil War” och regissören till ”Det”.

Bröderna Russos produktionsbolag vann rättigheterna till ”The Electric State”, som den heter på engelska, en berättelse om en tonåring som är på flykt med en liten gul robot genom 1990-talets USA.

För manus står Christopher Markus och Stephen McFeely, duon som skrev de två senaste ”Captain America”-filmerna och de två kommande ”Avengers”-uppföljarna. Andy Muschietti, nyss bioaktuell med skräcksuccén ”Det”, förhandlar om registolen.

- Att få jobba med inspirerande talanger som Simon, Andy, Chris och Steve är exakt anledningen till att vi startade vårt bolag. Vi ser fram emot att hjälpa det här teamet skapa något speciellt, säger Joe och Anthony Russo till Deadline.
 
 

Om ”Passagen” av Simon Stålenhag

 
Året är 1997. En tonåring är på rymmen genom ett dystopiskt USA tillsammans med en liten gul robot. Längs vägarna reser sig vraken efter enorma krigsdrönare tillsammans med skräpet från ett högteknologiskt konsumtionssamhälle i förfall. Medan de närmar sig kusten faller världen samman i allt snabbare takt, som om civilisationens ihåliga kärna till slut kollapsat bortom horisonten. Simon Stålenhag är den internationellt hyllade författaren och illustratören bakom "Ur varselklotet" och "Flodskörden". Hans egensinniga och fantasifulla bilder och berättelser, som visar fantastiska maskiner och varelser i en typisk skandinavisk vardag, har gjort Stålenhag till en av världens mest eftertraktade visuella historieberättare. I "Passagen" riktar han sin unika blick mot Amerika.
| 15 december 2017 09:40 |