Spel

Skribent

Anders Eklöf

30 maj 2023 | 15:48

Nya otäcka monster väntar i spelet "Silent Hill: Ascension"

Konami har en annorlunda skräckupplevelse på gång där miljontals spelare kan påverka vad som händer i spelet.
För ett tag sedan fick vi veta att den klassiska skräckserien "Silent Hill" av japanska Konami är på väg tillbaka med både ett gäng spel och filmen "Return to Silent Hill".
 
Ett av spelen heter "Silent Hill: Ascension" av "Dead by Daylight"-studion Behavior Interactive och J.J. Abrams produktionsbolag Bad Robot Games, som beskrivs som en "interactive video streaming experience", där miljontals spelare ska bevittna händelseförloppet i realtid och påverka vad som händer.
 
Nu har vi fått en första trailer för spelet, som ska släppas någon gång under 2023.
 
Det ser onekligen ut att vara inspirerat av "The Dark Pictures"- och "The Quarry"-studion Supermassive Games, där det i olika skräcksammanhang gäller att styra flera olika karaktärer i hopp om att alla ska överleva.
 
 
 
Intressant nog ska även Supermassive Games göra ett äventyrsspel av "Dead by Daylight"-serien, så det verkar ske något sorts utbyte mellan de båda studiorna.
 
Andra nya "Silent Hill"-spel som är på gång är en remake av klassikern "Silent Hill 2" av "The Medium"- och "Layers of Fear"-studion Team Bloober, samt "Silent Hill f" som utspelar sig i 60-talets Japan i en "vacker men fruktansvärd värld".
 
"Silent Hill: Ascension" kommer till en början att streamas på spelets officiella hemsida och på en app på konsoler, datorer, mobila enheter och tv-apparater. Det ska helt klart bli intressant att se vad det här blir.
 
Vad tror du om de nya "Silent Hill"-spelen?
| 30 maj 2023 15:48 |