Spel

Skribent

Anders Eklöf

20 oktober 2022 | 09:22

Spelet "Silent Hill f" utspelar sig under 60-talets Japan

Tio år efter det senaste spelet återvänder den klassiska skräckserien "Silent Hill" med en rad olika spel.
Under onsdagen avslöjade Konami att deras skräckserie "Silent Hill" återvänder med bravur, då vi bland annat får en ny film av regissören Christophe Gans och en remake av klassikern "Silent Hill 2" till Playstation 5.
 
Den största nyheten är dock att ett helt nytt spel är under utveckling, kallat "Silent Hill f", som utspelar sig under 60-talets Japan i en "vacker men fruktansvärd värld".
 
Spelet är utvecklat av en studio från Taiwan, tillsammans med Konami. I den första trailern får vi se en kvinna som haltar sig fram, för att till slut få hela kroppen täckt av blommor.
 
 
 
I teamet ingår även den anonyma författaren Ryukishi07, som ligger bakom serien "When They Cry", karaktärsdesignern Motoi Okamoto som arbetat på "Luigi's Mansion" och studion NeoBards som gjort spel tillsammans med Capcom tidigare.
 
Förutom det fick vi även veta mer om två andra spel i serien, "Silent Hill: Townfall" och "Silent Hill: Ascension". Det förstnämnda utvecklas av No Code Studios som gjort "Stories Untold" och "Observation", som är något mer äventyrsaktiga skräckspel.
 
Det andra är gjort av "Dead By Daylight"-studion Behavior Interactive och Bad Robot Games och beskrivs som en "interactive video streaming experience", där miljontals spelare ska bevittna vad som händer i realtid och påverka vad som händer. Det släpps under 2023.
 
Sist men inte minst fick vi som sagt veta att en remake av klassikern "Silent Hill 2" från 2001 kommer, som utvecklas av "The Medium"- och "Layers of Fear"-studion Team Bloober. Det kommer till Playstation 5 och PC någon gång i framtiden.
 
 
"Silent Hill"-serien hade sin start 1999 på Playstation och fick fyra uppföljare av Konami och Team Silent, medan fler titlar som "Silent Hill: Homecoming" och "Book of Memories" gjordes senare av västerländska utvecklarna, med ett ganska ljummet mottagande. 
 
För några år sedan skulle även ett spel kallat "Silent Hills" av Kojima Productions med Norman Reedus i huvudrollen komma, som dock lades ner.
 
Nu över tio år sedan vi såg serien sist är den tillbaka med råge.
 
Vilket kommande "Silent Hill"-projekt ser du fram emot mest?
| 20 oktober 2022 09:22 |