Spel

Skribent

Anders Eklöf

3 juni 2022 | 08:30

Spelet "Resident Evil 4" får en skrämmande remake

Skräckklassikern "Resident Evil 4" får en läcker remake till Playstation, Xbox och PC nästa år.
För så längesedan som 2005 släpptes "Resident Evil 4" till Gamecube (och senare en hel del andra format), som anses vara ett av de allra bästa spelen i skräckserien.
 
Här ser vi agenten Leon Kennedy resa till en mystisk spansk by för att hitta den amerikanska presidentens dotter Ashley. När han kommer dit visar det sig att invånarna har smittats av en otäck parasit och att hans uppdrag är mycket större än han först trodde.
 
Under gårdagens State of Play-presentation avslöjade Capcom och Playstation att "Resident Evil 4 Remake" kommer till Playstation 5, Xbox Series X/S och PC den 24 mars 2023.
 
 
 
Precis som de nya versionerna av "Resident Evil 2" och "Resident Evil 3: Nemesis" beskriver Capcom "Resident Evil 4" som en "omarbetning" av originalet samtidigt som de försöker behålla originalets "essens" intakt.
 
Med tanke på hur bra de tidigare nyversionerna har varit och hur bra "Resident Evil 4" var redan 2005, är jag riktigt peppad. Det fjärde spelet var något av en mer actionpackat del än sina föregångare, där det stundtals gäller att beskydda Ashley.
 
Under gårdagens State of Play avslöjades det även att "Resident Evil Village" får en VR-version till den kommande hjälmen PS VR2.
 
I sommar har även Netflix-serien "Resident Evil" premiär, där vi får följa Jade Wesker år 2036 då en stor del av mänskligheten har förintats på grund av zombieviruset.
 
Vilket är det bästa "Resident Evil"-spelet? 
| 3 juni 2022 08:30 |