Serie

Skribent

MovieZine

12 maj 2022 | 16:07

Teaser: "Resident Evil" kommer till Netflix i sommar

Den 14 juli är det premiär för en ny "Resident Evil"-serie.
Från populära tv-spel till en lång rad biofilmer, animerade filmer, en anime-serie på Netflix... och nu kommer "Resident Evil" tillbaka igen med en första live-action-serie. 
 
Året är 2036 och vi möter Jade Wesker, som slåss för sin överlevnad i en värld av blodtörstiga, infekterade varelser. Mindre än 15 miljoner överlevande människor existerar på jorden bland 6 miljarder muterade monster sedan ett dödligt virus spreds 14 år tidigare. Jade plågas av minnen från New Raccoon City och av hennes fars kopplingar till ondskefulla Umbrella Corporation, men försöker också lösa mysteriet med vad som hänt hennes syster Billie. I en parallell tidslinje får tittarna följa Jade och Billie i tonåren, medan de gräver i stadens mörka hemligheter.
 
Huvudrollen spelas av Ella Balinska, känd från "Charlie's Angels". Som Albert Wesker ser vi Lance Reddick från "Lost". 
 
 
Serien är fristående och har inga kopplingar till tidigare "Resident Evil"-titlar. Bara nyligen fick vi återbesöka zombiestaden i skräckfilmen "Resident Evil: Welcome to Raccoon City" med Kaya Scoledario i huvudrollen. Den släpptes häromveckan i Sverige på video-on-demand. 
 
TV-serien "Resident Evil" släpps på Netflix den 14 juli. 
| 12 maj 2022 16:07 |