Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

19 september 2015 | 13:30

Silent Bob ska ätas av en älg

Jays bättre hälft går ett grymt öde till mötes i nya "Moose Jaws".
Är du ett fan av Jay och Silent Bob? Karaktärerna är en del av regissören Kevin Smiths filmuniversum och har figurerat i filmer som "Clerks", "Mallrats", "Chasing Amy" och "Dogma", men nu verkar det som att den tyste av dem, som för övrigt spelas av Smith själv, kommer få möta sin skapare inom kort.

Smith är snart aktuell med filmen "Moose Jaws", som har taglinen "Like Jaws, but with a moose." och alltså ska bli en monster-skräckis-"Jaws"-hommage med glimten i ögat.


- Jag blev precis klar med scenen där - spoilers - Silent Bob blir uppäten av älgen. Det är så han dör! Är inte det kul? Jag snackade med Jay (Jason Mewes) om "Moose Jaws" och jag sa typ: "Jag funderar på att låta oss vara med i filmen som filmens Captain Quint-karaktärer. Då svarade han: "Ja, men Quint dör ju!" varpå jag sa: "En av oss måste bli uppäten". Han sa bara: "Du, inte jag." Jag frågade honom varför och han svarade: "För att jag vill vara med i fler filmer!". Okej.  Så istället för att låta Silent Bob dö med värdighet kommer han bli uppäten av en stor jävla älg.

Ser man på. "Moose Jaws" ska bli en parodi på "Jaws" och kommer år 2016. För er som inte kan vänta på att se något skruvat och obehagligt kan jag rekommendera Smiths "Tusk" som kom förra året. Inte världens bästa film (inte ens nära), men snacka om sjuk idé...

Large 9437c1c3601e9cf06e732f0b23f056fe 720p tusk14 she ri f
Bild från "Tusk".

Vad tycker du om Kevin Smith? Överskattad eller underskattad?  Eller... lagom skattad?
| 19 september 2015 13:30 |