NEW YORK COMIC CON

Skribent

Alexander Kardelo

4 oktober 2019 | 09:00

Shyamalan snackar ”Servant” - planerar 60 avsnitt av Apple-serien

Vi har en ny teaser och ett premiärdatum för den mystiska dramathrillern - direkt från New York Comic Con.
Namnet M. Night Shyamalan brukar föra med sig förväntningar på välgjorda thrillerhistorier och snygga twistar. Hans senaste projekt är förmodligen inget undantag, och efter torsdagens presentation på Comic Con i New York har vi blivit rejält taggade på att se mer av ”Servant”. Filmskaparen berättar att det rör sig om en familjetragedi och ett kammarspel med skruvade undertoner.

- Ett par har förlorat ett barn. De går igenom en terapi med en docka, men det blir så extremt att mamman anställer en barnflicka som ska ta hand om dockan. Den premissen är så tragisk, skruvad och läskig men också opassande nog rätt rolig, säger Shyamalan som producerat serien och regisserat några avsnitt.

- Den tonen har intresserat mig i filmer som ”The Visit” och ”Split”: att skrämma folk och få dem att skratta samtidigt.

Lauren Ambrose och Toby Kebbell spelar paret som handlingen kretsar kring. Nell Tiger Free (”Too Old to Die Young”) kliver in i deras liv som barnflickan Leanne, och Rupert Grint från ”Harry Potter”-filmerna avrundar kvartetten av huvudkaraktärer.
 
 
Efter genombrottet med ”Sjätte sinnet” för 20 år sen har Shyamalan mest hållt sig till långfilm, men möjligheten att skapa en spännande serie för ett stort företag som Apple - och vara med och forma deras nya streamingtjänst - lockade honom. Det skulle dock ske på några speciella villkor:

- Det fina med tv-formatet är att det är karaktärsdrivet. Men så mycket innehåll som man måste leverera på så lite tid - det funkar inte för mig. Det finns väldigt få serier som behåller samma kvalitet från början till slut. Det har alltid skrämt mig. Tony (Basgallop) som skrev serien kom på en fantastisk idé: vi ska göra en halvtimmes-thriller. Vi pratade om det, och nu har jag planer på 60 avsnitt. Allt finns i mitt huvud. Vi kan utveckla historien över sex år, säger Shyamalan.

- En annan sak som är viktig för mig är att begränsa mina historier, av praktiska skäl. Så det andra unika med den här serien är att allt utspelar sig på en och samma plats. Serien lämnar aldrig hemmiljön, och det känns nästan som teater. Vi kunde fokusera på skådespeleriet, skrivandet och fotot - varje bildruta är noga genomtänkt. Varje replik betyder något.
 
Se den senaste teaser-trailern här:
 
 
”Servant” får premiär på Apple TV+ den 28 november.
| 4 oktober 2019 09:00 |