Serie

Skribent

Alexander Kardelo

1 september 2022 | 08:30

Showrunner lämnar ”House of the Dragon”

HBO:s succéserie går in i säsong 2 utan sin ena showrunner, Miguel Sapochnik.
”Game of Thrones” nya prequelserie ”House of the Dragon” förlorar en av sina två showrunners. Miguel Sapochnik, som delar på ansvaret tillsammans med Ryan Condal, kliver ner från Järntronen inför säsong 2. Han kommer dock fortfarande att stå med som exekutiv producent, skriver Hollywood Reporter.
 
Det verkar dock inte handla om något drama eller konflikter bakom kulisserna. Enligt källor handlar det snarare om att han tröttnat på Westeros, och ser fram emot att utveckla andra streamingprojekt åt HBO:
 
- Att jobba inom GOT-universumet de senaste åren har varit en ära. Jag är så stolt över vad vi har åstadkommit med säsong 1 och lycklig över tittarnas reaktioner. Det var otroligt tufft att välja att gå vidare, men jag vet att det är rätt beslut för mig personligen och professionellt, kommenterar Miguel Sapochnik.
 
 
TV-serien får däremot tillskott av en annan ”Game of Thrones”-veteran. Regissören Alan Taylor, som stod bakom sju avsnitt av originalserien, har kommit ombord som producent inför den andra säsongen.
 
Seriepremiären för ”House of the Dragon” (regisserad av Sapochnik) slog tittarrekord för HBO och har lockat 25 miljoner tittare bara i USA.
| 1 september 2022 08:30 |