Film

Skribent

Victoria Machmudov

9 februari 2014 | 21:01

Shia LaBeouf stormade ut från presskonferens

Idag hade den långa versionen av "Nymphomaniac Volym I" världspremiär på den 64:e upplagan av Berlinalen. MovieZine var på plats för att kolla in versionen som Lars von Trier själv föredrar.

"Nymphomaniac Volym I" möttes av många skratt och applåder från kritikerkåren under pressvisningen på Berlinale Palats. Förutom mer explicit sex och närbilder på könsorgan innehåller den långa versionen på 145 minuter fler referenser och utläggningar om kombinationen av sperma och choklad.

Lars von Trier var på plats under pressfotograferingen tillsammans med Stacy Martin, Christian Slater, Uma Thurman, Stellan Skarsgård, Shia LaBeouf och producenten Louise Vesth men närvarade inte på efterföljande presskonferens. Sedan hans kända Hitler-uttalande under filmfestivalen i Cannes år 2011 har regissören valt att inte göra några intervjuer.

Regissören kom klädd i en t-shirt med Cannes Film Festivals officiella logga och texten "Persona non grata" (ej välkommen person). Men producenten har än inte uteslutit att den ocensurerade "Volym II" kan komma att få sin premiär där.

När Shia LaBeouf några minuter in på presskonferens fick en fråga om hur det var att göra en film med så många sexscener citerade han franska skådespelaren och fotbollslegenden Eric Cantona med orden "When the seagulls follow the trawler, it's because they think sardines will be thrown into the sea. Thank you very much" innan han stormade ut.

Se hela presskonferensen på festivalens sajt »

| 9 februari 2014 21:01 |