Skribent

Mats Karlsson

17 augusti 2012 | 00:01

Shia LaBeouf säger adjö till storfilmerna

Kommer istället att satsa helhjärtat på indiefilmer.

Shia LaBeouf inledde sin karriär i TV-serien "Even Stevens" på Disney Channel och blev uppmärksammad för sin roll i filmen "Holes" som ledde till roller i "Constantine" och "I, Robot". Efter det blev rollerna större och större och han hamnade snart i blockbuster-filmer som "Transformers" och "Indiana Jones och Kristalldödskallens Rike". Nu säger LaBeouf att han kommer att lägga mainstreams-hatten på hyllan och satsa mer på indiefilmer, något som han visserligen redan har börjat med.

- Jag är klar med dem. Det finns inget utrymme att vara en visionär i filmbolagsvärlden. Ger man Terrence Malick en film som "Transformer" är han körd. Det finns ingen plats för honom i den världen, säger LaBeouf till Hollywood Reporter.

Trots att LaBeouf vill satsa mer på indiefilmer ser han inte fram emot att få jobba med Lars Von Trier i filmen "Nymphomaniac".

- Han är väldigt farlig. Han är den farligaste människan jag har träffat. Jag är skräckslagen. Filmen är precis det folk tror att den är. Det står högst upp i manuset att vi kommer ha sex på riktigt. Allt som är olagligt kommer att förvandlas till suddiga bilder, men det kommer att hända.

Närmast är Shia LaBeou bioaktuell med "Lawless" som kommer till de svenska biograferna 14 september.

| 17 augusti 2012 00:01 |