Spel

Skribent

Robin Cocks

3 juni 2019 | 22:20

"Shenmue 3" försenas igen - bra eller dåligt?

Om du hade tänkt bänka dig framför TV:n den 27 augusti för att avnjuta en av spelvärldens mest efterlängtade uppföljare så får du tänka om.
Yu Suzuki, skaparen bakom "Shenmue"-serien, har nyligen bekräftat att "Shenmue 3" kommer försenas till den 19 november 2019 istället. Det här är ännu en gång som spelet försenas och anledningen uppges, enligt Suzuki, vara för att säkerställa att spelet får den finjustering det behöver för att leva upp till fansens förväntningar.

Få spelserier är lika legendariska som "Shenmue"-serien. I "Shenmue"-spelen följer vi den unge Ryo Hazuki på hans resa genom Japan och Kina för att konfrontera sin fars mördare. Originalet och dess uppföljare släpptes i början av 00-talet till bland annat Sega Dreamcast och Xbox. Båda spelen prisades tack vare sin dåvarande imponerande öppna 3D-värld och unika blandning mellan rollspel och livssimulator. Trots positiva recensioner och kultstatus bland fans, sålde tyvärr inte spelen tillräckligt bra och därför lades serien ner.

Det var först på E3 2015 som Yu Suzuki visade upp "Shenmue 3" på Sonys presskonferens och senare lyckades samla in många miljoner kronor via Kickstarter för att finansiera utvecklandet av spelet. Sedan dess har spelet försenats ett antal gånger och många är oroliga för att spelet inte kommer leva upp till förväntningarna. Personligen tror jag att "Shenmue 3" blir ett spel som är värt att vänta på, inte minst bara för att äntligen få avsluta berättelsen som började för så många år sedan. Om spelet sen lever upp till mina förväntningar återstår att se, men har vi väntat 18 år så kan vi lika gärna vänta ett litet tag till.

Om du inte har spelat "Shenmue" tidigare och vill ladda upp inför tredje delen så kan jag rekommendera "Shenmue 1 & 2" som släpptes på nytt under förra året i HD-versioner till PC, Xbox One och Playstation 4.

"Shenmue 3" släpps, förhoppningsvis, den 19 november 2019 till PC, Xbox One och Playstation 4.

Kommer du spela Shenmue 3? Har du några minnen av originalen?
| 3 juni 2019 22:20 |