Film

Skribent

MovieZine

18 november 2019 | 16:00

”Shazam!”-stjärnan Zachary Levi kunde ha spelat Star-Lord

James Gunn ville ha med Zachary Levi i huvudrollen i ”Guardians of the Galaxy”, men Marvel sa nej.
Zachary Levi slog igenom på stort med superhjältekomedin ”Shazam!”. I David F. Sandbergs regi fick vi en superhjälte med skön humor och självdistans, men visste du att han var nära att dyka upp i Marvels universum istället?

Levi ska ha varit en av regissören James Gunns favoriter till rollen som Star-Lord/Peter Quill i ”Guardians of the Galaxy”. Men Marvel Studios sa nej. Skådespelaren hade nämligen små roller i ”Thor”-filmerna, och de ville inte låta honom spela en annan karaktär i MCU.

Gunn avslöjar på Instagram att han senare föreslog Zachary Levi till Warner Bros och ”Shazam!”-producenten Peter Safran:

- Det stämmer, han var fantastisk. Så när Peter Safran kom till mig och frågade vem som kunde passa i ”Shazam!” var Zach mitt starka förslag. Jag har senare fått höra att det var det som krävdes för att övertala dem. Men jag tror snarare att hans otroliga begåvning gjorde susen.
 
 
Rollen som Star-Lord gick till Chris Pratt, som knappast gjorde någon besviken. Några år senare fick Levi som sagt fronta en egen storfilm i "Shazam!", och vi kan inte tänka oss några andra skådespelare i de rollerna.
| 18 november 2019 16:00 |