Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

24 mars 2016 | 10:00

Shane Black vill göra "The Predator" speciell igen

Vill "göra den rätt", och förklarar varför han skrev på för att regissera.
"Kiss Kiss Bang Bang"-regissören Shane Black håller just nu på med sin buddy-komedi "The Nice Guys", med Ryan Gosling och Russell Crowe i huvudrollerna, men därefter väntar ett försök att återställa statusen för ett av filmhistoriens mest ikoniska monster; "The Predator". 

Efter ett antal rätt oinspirerade bidrag till franchisen, från "Alien vs Predator" till "Predators", ligger det nu i Blacks händer att göra något mer spännande än en vanlig dussinthriller av licensen.

I en intervju med Thrillist berättade han om varför han tackade ja till projektet:

- De ringde mig, och jag var tveksam. Jag sa: "Kolla, ni snubbar på Fox, jag gillar de här filmerna, men vi har matat ut de här "AvP"-grejerna, de kostar si och så mycket att göra, och de är okej, men det finns inget driv till att lyfta dem eller göra dem speciella." De blir liksom bara ytterligare en "Predator"-film i samlingen. "Jaså? Har en till kommit ut?". 

Han fortsatte:

- De svarade: "Vad säger du om vi säger att vi vill återuppfinna franchisen, och verkligen göra den speciell och haussa den lika mycket som vi kommer göra med "Alien"-filmen som är på väg? Vi vill verkligen göra den här filmen speciell. Den typen av film som folk ställer sig i kö för att se. Jag sa: "Verkligen? Och ni är villiga att spendera massa pengar?". De svarade: "Jepp". Jag sa: "Göra den riktigt stor, och spektakulär?". "Jepp." "Shit, det låter intressant."

Black beskrev också sin vision för den nya filmen:

- Jag tycker att den första filmen var fantastisk, och den var behärskad, och den var en perfekt liten juvel för vad den var. Jag tror att en expansion måste ske, och att man också bara måste besitta en kärlek för den eran, för den filmen, och för mytologin bakom Predator. Jag tror att studion visste det när de kom till mig. De sa att jag kunde få göra "The Predator" men behandla den som att det var "Iron Man 3" istället för bara en liten obetydlig film. Jag sa: "Låt oss göra det rätt den här gången."Regissören sa också att de fortfarande för diskussioner med Arnold om att återvända till serien, men att inget är klart än så länge.
| 24 mars 2016 10:00 |