Serie

Skribent

Hampus Haglund

6 december 2015 | 18:00

Shailene Woodley är nästa superstjärna till HBO:s satsning

"Divergent"-skådisen gör Nicole Kidman och Reese Witherspoon sällskap i HBO:s ”Big little Lies”.
Shailene Woodley verkar vara på väg tillbaka till TV-rutan. Enligt en källa till The Hollywood Reporter är "Divergent"-stjärnan bara detaljer från att nå ett avtal med HBO om att medverka i serien ”Big Little Lies”.

Sedan tidigare är Reese Witherspoon och Nicole Kidman klara för både medverkan som skådespelare och exekutiva producenter. När stjärnskottet Woodley nu hoppar på projektet innebär det att vi får en cast helt plockad från ”A-listan”. Vilket inte är så förvånande som det hade varit innan TV-renässansen, senaste åren har trenden med filmstjärnor som strömmar till TV blivit allt tydligare. Framförallt miniserier och antologiserier som inte kräver att stjärnorna binder sig under lång tid. ”Big Little Lies” är inget undantag utan kommer utspela sig som en limited series.

”Big Little Lies” kommer baseras på boken med samma namn som handlar om tre mödrar (Woodley, Witherspoon, Kidman) med barn på samma dagis. De lever det till synes perfekta livet men över tid börjar fasaden rämna och mörka hemligheter kommer fram i ljuset. Boken publicerades 2014 och HBO vann rättigheten till att adaptera boken i ett budkrig med Netflix.

Serien kommer skrivas av veteranen David E. Kelley vars tidigare arbete innefattar bland annat ”Ally McBeal” och ”Boston Legal”. Nicole Kidman har själv sagt att arbetet med serien börjar i januari och ”Big Little Lies” väntas få sin premiär under 2016. Något exakt datum är inte satt ännu men nu verkar vi ha casten klar. Vi ser fram emot det, eller hur?

Vad tror du om ”Big Little Lies”? Har du kanske läst boken, vad tycker du isåfall om skådespelarvalen? Diskutera i kommentarsfältet!
| 6 december 2015 18:00 |