Skribent

Mats Karlsson

30 april 2014 | 16:01

SF stoppar bioreklam från Sverigedemokraterna

Starka reaktioner från publiken hotade biografpersonalens säkerhet.

Det är inget ovanligt med bioreklam, men desto ovanligare att SF Bio väljer att ta bort en köpt reklam. Sverigedemokraterna i Göteborg hade köpt en reklamkampanj som skulle visas på biograferna i Göteborg, men biografpersonalen uppgav att de inte kände sig säkra med den valda reklamfilmen, skriver Göteborgs-Posten.

- Vi tog bort den för att vi fått så mycket reaktioner från publiken. De tyckte att det var besvärande att vi visade reklam för Sverigedemokraterna med tanke på vad partiet står för, säger Thomas Runfors, informationschef för SF Bio.

Enligt Runfors har biografpersonalen på Bergakungen och Biopalatset hamnat i häftiga diskussioner med biopubliken.

- De har inte känt sig bekväma med att behöva stå och försvara SD:s politik, och det är ju inte heller deras uppgift. Vi tar naturligtvis inte ställning för något politiskt parti utan erbjuder samtliga politiska partier reklamplats. Det har vi gjort i många år så det är inte alls något nytt. När folk blir upprörda och arga kan det gå ut över vår personal. Det ser vi som en osäkerhetsfaktor.

Enligt avtalet med SD skulle SF Bio visa reklamfilmen i stora delar av Västra Götaland och inför samtliga filmer:

- Det var faktiskt SF som först tog kontakt med oss angående köp av bioreklam, vilket vi tyckte var glädjande. Det finns ingenting kontroversiellt i den, och då undrar jag vad är det som gör att personalen känner sig så otrygg?, säger Sverigedemokraternas Jimmy Ståhl till GP.

Vad tycker nu, vad det rätt eller fel av SF Bio att stoppa reklamfilmen?

| 30 april 2014 16:01 |