Skribent

Alexander Dunerfors

18 mars 2013 | 18:01

SF: "Biopubliken ska inte märka någon skillnad"

I morse stod det klart med SF Bios nya ägare. Bland annat väntar en sammanslagning med finska kedjan Finnkino, när riskkapitalistbolaget Ratos går in som delägare tillsammans med Bonnier.

Enligt Thomas Runfors, informationschef på SF Bio, är det bara positiva kommentarer bland de anställda idag. Men vi undrade, hur påverkar affären den vanliga biobesökaren?

- Jag tror inte att man kommer att märka någonting. SF Bio är kvar som bolag så som det har varit, bara med delvis en ny ägare. Det kommer inte märkas i vare sig utbud eller det sätt vi arbetar. Vi har kvar samma företagsledning. Och SF Bio har gått bra senaste åren så det finns ingen anledning till att ändra på något. Skillnaden är att vi får ett systerbolag i Finland, vi bygger också biografer i Norge, och skapar ett koncern som kan ge bra synergieffekter.

Vad har Finnkino som inte SF Bio har?

- Det är ett välskött bolag som har gått bra. Vi kan inte mycket om dem än, men får se vad vi har att lära av varann. Det kan också finnas fördelar när man bygger nya biografer och behöver köpa in stolar eller teknik.

Ska vi vänta oss mera finsk film på bio nu?

- Haha, nej det tror jag inte. Och de kommer inte att behöva se en massa svensk film. Utbudet kommer inte att förändras. I Finland är de väldigt duktiga på att visa finsk film, men det betyder inte att de funkar lika bra i Sverige. Precis som våra filmer kanske inte går lika bra i Norge eller Finland.

Slutligen en favoritfråga i repris: kan mer pengar i bolaget innebära en chans för en svensk IMAX?

- Det är inte så att IMAX är någon lösning på allt, som en del tycks tro. IMAX är fortfarande en speciell produkt som kostar mycket pengar. Det kan finnas andra lösningar. Vårt första mål är att erbjuda bästa möjliga bioupplevelsen.

| 18 mars 2013 18:01 |