Film

Skribent

MovieZine

30 november 2017 | 13:55

SF Bio byter namn under 2018 - blir Filmstaden

Biografkedjan presenterar idag sin nya logga.
SF Bio AB byter namn till Filmstaden AB, berättar man idag i ett pressmeddelande. Det officiella namnbytet påbörjas hösten 2018 men "Filmstaden" är redan etablerat son biografnamn i många svenska städer.
 
- Historien som ett SF-företag är vi stolta över, och nu går vi in i en ny era säger Marcus Lorendal, VD på SF Bio. I alla våra städer verkar vi redan i dag under biografnamnet Filmstaden och i några städer finns också några biografer med eget namn, till exempel Rigoletto, Royal etc. som vi kommer att behålla. Bytet av namn kommer därför att ske väldigt odramatiskt då våra kunder och samarbetspartners redan är väl bekanta med våra biografnamn.
 
 
- Nu är det dags att lyfta fram varumärket Filmstaden – symboliserat av ett ”F” - i stället för ”SF”. Vi förtydligar därmed att vi går in i nästa hundra år med ett redan känt namn på företaget och med en ny logotype. Vi fortsätter att arbeta för att erbjuda våra kunder den absolut bästa biografupplevelsen genom att renovera och förbättra våra nuvarande biografer men även genom nybyggnationer, fortsätter Marcus Lorendal.

Startskottet för byte av logotyper, skyltar etc kommer att ske i samband med invigningen av Filmstaden Helsingborg hösten 2018 och arbetet fortsätter under 2019.
 

Se alla kommande biopremiärer i MovieZines kalender...

 
Vad tycker ni om nya namnet Filmstaden? Kommentera nedan.
| 30 november 2017 13:55 |