Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

18 juli 2015 | 18:00

Sexiga Star Wars-bilder retar Lucasfilm

Sex i galaxen långt, långt borta är ett känsligt ämne.
I samband med hennes första stora filmroll i Judd Apatows "Trainwreck", som hon också skrivit manuset till, ställde Amy Schumer upp på en plåtning för tidningen GQ. Temat var Star Wars, och Schumer var iklädd Leias legendariska rymdbikini. Bilderna, som driver högt och lågt med sexualitet i galaxen, har fått mycket uppmärksamhet. Men inte enbart i form av hyllningar. Tydligt är att GQ inte fixat rättigheter till att låna varumärket från Disney.

Lucasfilm och Star Wars har offentligt tagit avstånd från bilderna och användningen av dess karaktärer. Så här skrev de i ett uttalande, där de tydligt uttrycker att de tycker bilderna är opassande:Amy Schumer, som ofta balanserar på gränsen för vad folk anser är passande i sin komedi, får nu ta emot en hel del kritik från Star Wars-fans och andra som kallar henne "tjock, ful, och tråkig". Kommentarer hon ofta skämtar om i sitt TV-program "Inside Amy Schumer".

Här är bilderna:Large a775dad0f64b42f670572751c5d794a4 starwarsEfter kontroversen har GQ nu släppt ett nytt omslag till tidningen, som Schumer själv fick designa. Då blev det såhär istället:Vad tycker ni om bilderna? Sexiga? Fula? Töntiga? För grova? För lama? Något att bli arg över? Kommentera gärna nedan!
| 18 juli 2015 18:00 |