Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 oktober 2023 | 05:00

Svenska "Hanna" sålde sex i San Francisco - öppnar upp i intim dokumentärfilm

Biopremiär för Tove Pils ”Labor”, som tar med publiken till San Franciscos frigjorda queervärld.
En av helgens biopremiärer är den svenska dokumentären ”Labor” av Tove Pils. Här tar regissören med sin publik på en resa till hbtq-mekkat San Francisco, där vi lär känna en liten klick vänner som arbetar med att sälja sex.
 
Här hittar huvudpersonen ”Hanna” (som vill vara anonym och aldrig syns i bild) en frisläppt gemenskap som hon inte upplevde hemma i Sverige. De nyfunna vännerna, transmannen Cyd och Chloe som är dominatrix, pratar öppet om sina upplevelser och erfarenheter av kinky sex och BDSM mot betalning. Hon blir snart själv nyfiken på att testa på sexarbete. 
 
 
Samtidigt gnager oron i bakhuvudet, ska Hanna våga berätta om sitt hemliga liv för sina föräldrar? En skådespelare läser upp Hannas dagbok som sträcker sig tillbaka till år 2012, och låter oss ta del av hennes innersta tankar.
 
Resultatet är en intim dokumentärfilm som tar grepp om ett tabubelagt ämne helt utan att döma. Regissören Tove Pils berättar om hur filmen blev till:
 
- Jag såg stora skillnader i hur det var för mina kompisar här i Sverige att sälja sex jämfört med mina vänner i queer-communityt i San Francisco. Där är det ett stort community som hjälper varandra. Jag ville visa hur det påverkar att ha det runtomkring sig när man säljer sex.
 
- Vi hoppas väcka en lite mer nyanserad diskussion om sexarbete, och även en diskussion där sexarbetare själva får höras i frågan, tillägger producent Melissa Lindgren.
 
”Labor” går upp på utvalda biografer runt om i Sverige idag. Se trailern här:
 
| 20 oktober 2023 05:00 |