Skribent

Anna Thunman Sköld

7 februari 2014 | 18:01

Seth Rogen gör TV-serie av "Preacher"

AMC plockar upp Seth Rogens och Evan Goldbergs TV-version av serieboken "Preacher".

Efter månader av rykten och budgivningar TV-kanaler emellan har det nu blivit offentligt: AMC blir hem för Garth Ennis och Steve Dillons prisbelönta grafiska serie "Preacher". Detta skriver TVGuide. "Breaking Bads" exekutive producent Sam Caitlin blir showrunner, med skådespelaren Seth Rogen och regissören Evan Goldberg, som manusförfattare och producenter. 

"Det här är otroligt! Vi har försökt i sju år att få till "Preacher" och vi är galet glada att AMC äntligen låter oss göra det. Det är vår absoluta favoritserie och vi kommer göra allt i vår makt för att den ska bli bra. Humperdoo!", skriver barndomsvännerna Rogen och Goldberg i ett gemensamt pressmeddelande.

"Preacher" handlar om en Texas-predikant, Jesse Custer, som förlorat tron och nu är på jakt efter Gud för att ställa honom till svars efter att denne smitit från sitt ansvar. Med sig i jakten han sin ex-flickvän och en irländsk vampyr.

Enligt Pajiba tackade HBO nej till en TV-version med motivationen att den var "för mörk, för våldsam och för kontroversiell" (!).

| 7 februari 2014 18:01 |